• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Een dwarsdoorsnede van alle voorkomende zaken die te maken hebben met bouwen in Portugal

 

O Cubismo…….in Olhão

O Cubismo…….in Olhão

In het Centre Pompidou te Parijs vindt momenteel een indrukwekkende tentoonstelling plaats over het kubisme als eerbetoon aan de twee uitvinders Pablo Picasso en Georges Braque en hun volgers.Het kubisme is een stroming binnen de moderne kunst aan het begin van de 20e eeuw en vierde zijn hoogtij tussen 1906 en 1920. Met het schilderij Les Demoiselles d’Avignon vestigde Picasso definitief een weg voor het Kubisme in de schilderkunst. Op het doek staan vijf prostituees, waarvan hij de lichamen verstilde tot geometrische vormen.

Clube de Cinema Olhão

Clube de Cinema Olhão

De Clube de Cinema de Olhão (CCO), die is ondergebracht in het gebouw van de Sociedade Recreativa Progresso Olhanense, vertoonde afgelopen week weer een schitterende film. Deze keer was het de beurt aan Cold War / Guerra Fria van regisseur Pawel Pawlikowski, waarmee hij dit jaar de prijs als beste regisseur van het filmfestival te Cannes wegsleepte.

"Convent das Bernardas" in Tavira

"Convent das Bernardas" in Tavira

Het voormalige klooster Convent das Bernardas in Tavira behoorde toe aan de Orde van de Cisterciënzers. Het omvat 500 jaar historie en was in zijn tijd het grootste kloostergebouw in de Algarve. Gebouwd in opdracht van koning Manuel I was het 300 jaar lang de basis voor de nonnen van het Bernardes Convent die bekend stonden om hun op basis van ei gefabriceerd snoepgoed, toffees en religieuze iconen. Het vierkante grondplan was typisch voor de stijl van de Cisterciënzers en omvatte 2 kloosters en